Hundar man älskar, hundar man saknar, hundar man minns, hundar man aldrig glömmer......

Alice(1996-2008)

Du är mitt allt Alice, min älskade vovve. Du blev 11 år.
Ett år har gått. 8 januari 2008 var allt som vanligt och du gick på din kvällspromenad, åt kvällsmat och plötsligt blev orolig, sedan kunde du inte resa på dig utan hjälp, likaså lägga dig. Jag satt med dig hela natten, du kunde sömna lite då och då i mina knä, men vaknade igen efter 10-20 minuter. På morgonen åkte vi till sjukhuset, du blev kvar där för provtagningar. Nästa dag fick du vår dom: diagnos ohanterbar form av cushings syndrom, prognosen var alltså inte god, dina njurar var helt slut och du kunde aldrig mer gå, dina bakbensmuskler var förtvinade, små tumörer i hela kroppen. Varför märkte jag ingenting tidigare? Hur kunde du lura mig så? Du visade aldrig några som helst tecken på sjukdomar, du var pigg och glad, du var så förtjust i maten, du lekte med mig. Ville du inte klaga?Ville du inte göra mig ledsen? Min älskade vän....

Du är en ängel från och med 10 januari 2008. Min egen liten ängel....

Din matte
jan 2009

 

 

 

Din första dag hemma 14 februari 1997. Du är 8 veckor gammal
 
Tre månader
 
Många borstar gick till spillo...:)
 
Och inte bara borstar...:)
 

Min stor och vacker
 


 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord. På den här sidan finns en alldeles särskild plats som kallas Regnbågens bro. När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon här dör, så kommer den till Regnbågens bro. Där finns ängar och kullar för alla våra små vänner, så att de kan springa och leka tillsammans. Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken och de har det varmt och skönt. Alla djur som varit sjuka och gamla blir återställda till hälsa och vigör, de som varit skadade eller lemlästade blir friska och starka igen, precis som vi minns dem i våra drömmar. Alla djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak - de saknar alla någon särskild som de varit tvungna att lämna kvar. Alla springer och leker tillsammans, men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran. Dess klara ögon är intensiva, kroppen börjar skälva. Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset, benen bär honom fortare och fortare. Han har sett dig, och du och din älskade vän möts till slut i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen. Du får överlyckliga pussar i hela ditt ansikte, dina händer smeker på nytt det älskade huvudet och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt älskade djur som så länge varit frånvarande från ditt liv, men aldrig från ditt hjärta. Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens bro... för att aldrig mer skiljas åt...

 

 

 

 

 

 

 

 

2

Ella(1999-2011)

Vår lilla Ella! Du var en ängel hela tiden. Från den dagen du kom hem till oss. Så snäll, så omtänksam, så söt. Aldrig var du besvärlig eller svår på något sätt. Du var alltid nöjd och lycklig  och du spred glädje runt omkring. Du var älskad av alla, även främmande människor kunde inte låta bli att tycka om dig.
Ella fick sin dom i oktober 2010. Malign melanom, hemsk sjukdom som har mycket snabbt förlopp. Det började med utväxt i munnen, som snabbt opererades bort. Då konstaterade veterinärer att hon har ett par veckor kvar att leva. Förtvivlad letade vi på internet all möjlig information och hittade en docent vid Uppsala universitet som provade en ny behandling just mot malign melanom med mycket bra resultat. Vi kontaktade honom och började behandling. Vi åkte till Uppsala 7 gånger, inklusive 4 behandlingar, efterkontroll mm. Och redan efter första behandling blev Ella som ombytt, så ivrig och glad som när hon var en valp. Visst kom sjukdomen i kapp till slut. Men Ella fick leva glatt och friskt ytterligare ett halvt år.
Jag skriver om den behandling  för att kanske någon annan hundägare vill veta att det finns sådan möjlighet. Docenten heter Henrik von Euler vid Uppsala Universitet Djursjukhus. Och en sak till, om man upptäcker nåt konstigt i munnen, ska man direkt till Uppsala, inte till lokal veterinär(!) då chansen att överleva och bli av med sjukdomen är störst. Viktigaste i den behandling att metastaser hinner inte att utvecklas.
Villa i fred min lilla ängel. Hoppas är ni tillsammans nu, Alice och du, var ni än är.
Din matte

 

 

Din första dag hemma hos oss.
Du är 5 månader
 
Sommaren 2005
 
2
Din varma trogna blick...
 

Sista biden.April 2011
 

2

...lyckliga dagar...
2

 

Margareta Fredell

http://www.margareta.web.surftown.se/